maandag 10 augustus 2009

Naar Teheran

Met de bus naar Teheran . Ons ticket Kashan - Teheran vertelt ons dat we om 9 u aan de terminal moeten zijn. Om zeker niet te laat te komen zijn we al om 8 u op post. Teheran, Teheran, staat een steward te brullen in het Perzisch . Teheran ? vragen we aarzelend . De man knikt met een gebaar dat we moeten voortmaken. De koffers werden in de bagageruimte gelegd en wij stappen zoals het hoort aan de achterzijde van de bus in. In Iran hoort dat zo, mannen nemen vooraan plaats , vrouwen achteraan.
De stewards komen de ticketten controleren, een glimlach en alles blijkt in orde te zijn . We zijn de enige westerlingen in de bus. En iedereen heeft ons al goed opgemerkt.
Na een uurtje rijden krijgen we zoals op het vliegtuig een ontbijtje. Twee heerlijke cakes en een frisdrank. En dit alles voor 2 euro 80 cent .
3 uur later werden we afgezet in Teheran. De bagage wordt snel uitgeladen en meteen beginnen de stewards te brullen : Kashan, Kashan ,Zo proberen ze een volle retour te maken.
Dit wordt onze laatste stop. Dus we gaan voor de luxe . We laten ons door een taxi afzetten bij het Ferdossi hotel.

Geen tijd verliezend zoeken we het Golstan palace op . Dit is een paleizencomplex met 16 paleizen gelegen in een prachtig park . Voor ieder paleis moet er appart betaald worden . We kiezen ( volgens onze documentatie ) er de twee mooiste uit. De waanzinige luxe tart elke verbeelding. Foto 's mogen we niet maken . Er is wel bij de uitgang een soevenierswinkel waar je alle plaatjes kopen kan . Enigzins ontgoocheld over dit bezoek laten we kaartjes voor wat ze zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten