maandag 3 augustus 2009

Esfahan

Om 8u worden we opgehaald door de echtgenoot van Elisa. Tijdens de rit van Yazd naar Esfahan hebben we de gelegenheid om enkele kleine dorpjes te bezoeken die we uiteraard vastleggen op ons beeldmateriaal Elisa is voor ons de reikende hand geweest voor de reis naar Iran. Elisa is een Nederlandse vrouw die gehuwd is met een Iranier. Na 12 jaar in Nederland gewoond te hebben besloten ze zich te vestigen in in Esfahan de parel van Iran .
Elisa werkt voor travelbureau ,je kan bij Silkroads een hele reis boeken, maar zij staan ook open voor backpackers. U kunt haar vinden op internetvia google" Iran in perspectief "of Silkroads(link volgt later )Elisa heeft voor onze uitnodiging gezorgd(voor ons visum)een binnenvlucht Teheran -Schiraz enkele transfers,enz... Sinds kort heeft zij een deel van haar huis ter beschikking gesteld als guesthouse .
Uiteraard hebben voor een aantal dagen voor deze optie gekozen.Onze aankomst bij haar huis is als een soort thuiskomen. Welkom, dit is een tijdje jullie huis . We werden ontvangen in een ruime living die ter beschiking staat van haar gasten.Ook kunnen we gebruik maken van de ruime keuken (met wasmachine! )Dinner en/of lunch, kunnen al dan niet bij het gezin gebruikt worden. Heel leuk om eventjes thuis te komen. Meteen vernemen we welke bezoeken zeker de moeite waard zijn.
Het gezin van Elisa ( echtgnoot en 2 kinderen 9 en 11jaar) wonen intussen bijna 5 jaar in Esfahan,De hele avond hebben we haar uitgevraagd over hoe het leven hier in Iran is .
Wat je bij dit lezen een beetje vreemd zal lijken, het gezin wil Iran (nog)niet voor Nedereland ruilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten