maandag 27 juli 2009

vertrek en aankomst

Zondag 26 juli Vanuit Zaventem vertrekken er vandaag 32000 vakantiegangers.
(dat lazen we deze morgen in de zondagskrant)Lut en ikzelf meegeteld.
In de luchthaven worden we opgewacht door onze kinderen en kleinkinderen.
Na heel lang aanschuiven aan de incheckbalie krijgen we instapkaarten Brussel - Istanbul Istanbul - Teheran.. Redelijk nerveus begeven we ons naar de douane. Afscheid nemen van kinderen , kleinkinderen en echtgenoten, valt een beetje zwaarder dan gewoonlijk,goed opletten he ? voorzichtig zijn ....We voelen dat we geen alledaagse besteming hebben gekozen .
Onze vlucht is om 17u30 . De volgende morgen om 04:10 landen we op Iraanse bodem.
Op onze laatste vlucht merken dat er weinig of geen westerlingen zitten .Op 3 jonge meisjessstudenten na zijn wij waarschijlijk de enige.
Wat ons opvalt, de meeste Iraanse vrouwen dragen een redelijke westerse outfit. Een half uur voor de landing is er een geroezemoes in het vliegtuig , alle moderen Iraanse vrouwen vermomen zich in een soort zwarte tent , een zwarte sluier, aldanniet hun gezicht bedekt.
Ook wij trekken onze lange jas aan en we sluieren ons heel deftig . Opeens merken we dat alle gezichten op ons gericht zijn,We krijgen gerustellende blikken . met hun duim naar omhoog maken ze ons duidelijk dat het goed is . Bijna in koor spreken ze ons aan Where are you com from ? You are welcome, de eerste stap is gezet ...

3 opmerkingen:

 1. Knap verslag ! De eerste stap is inderdaad gezet ! Aan de laatste alinea te lezen wordt het een reis vol ontmoetingen en ontdekkingen ! Geniet ervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes gewenst op jullie avontuurlijke reis.
  Ik denk aan jullie.
  gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag tanteke en vriendin,

  Alles goed ? In gedachten reizen we met jullie mee. Tot later, via de blog of in levende lijve !

  groetjes van Daisy en co

  BeantwoordenVerwijderen