vrijdag 31 juli 2009

Shiraz Yazd

Om 9 u hebben we een afspraak met een taxi . Dit voor een rit van 450km.
De driver spreekt geen woord engels maar zijn voortdurende glimlach maakt veel goed.
De wagen is een verhaal op zijn eigen. De airco werkt niet, als we het raam willen opdraaien dan moeten we eerst een zwendel vragen om de het raam te openen. Om het half uur wordt er gestopt om een paar flessen water in de radiator te gieten ...
De eerste uren rijden we door een bergwoestijn, stillaan veranderd dit landschap in een dorre woestijnvlakte, die dan weer overgaat in een ruw dor gebergte .
Moe van niets doen komen we aan in het Silk Road Hotel. Dit hotel wordt blijkbaar door alle backpakkers gekozen .Dit hotel is eerder een gezellige guesthouse , een prachtige binnenkoer, die omringd zijn met gezellige kamers . Een deel van de binnenkoer is overdekt en doet dienst als restaurent. Als we vragen waar de office is , wijzen ze naar een tafeltje die daar buiten staat en dienst doet als bureel. Er heerst hier een gezellige sfeer . De toeristen zijn hier een grote familie. Algauw worden de lonely planet boeken boven gehaald , en worden we de mooiste plekjes van Yazd aangewezen .

1 opmerking:

  1. Zo te lezen is het toch allemaal fijn avontuurlijk met alleen de positieve kanten eraan ! Geweldig, echt ! Ik ben superbenieuwd naar wat jullie allemaal nog meer te vertellen gaan hebben, ben bijna aan het aftellen zelfs, maar dat moeten jullie niet doen hé ! GENIETEN !

    BeantwoordenVerwijderen