donderdag 30 juli 2009

Persepolis

Afspraak 8 u in de lobby van het hotel om te vertrekken naar Persepolis .Een uurtje later betreden we de archelogische vindplaats . In het gezelschap van een Pool,een Iranier, twee Denen luisteren we naar de boeiende uitleg van de gids ( ditmaal geen gratis gids ).Na een twee tal uren in de brandende hitte rijden we naar Naqsh- e Rostam. Dit is een 5 tal km verder.
Dit in de rots uitgehouwen koningsgraven vormen een mooi tafereel in dit prachtig landschap . Een landschap die doet denken aan de Grand Canyon.
Kan schoonheid overtroffen worden ? Blijkbaar wel ,gisteren dachten we de grootste schat van Shiraz ontdekt te hebben tot we een bezoek brachten aan de moskee Aram E shah e cheragh .
Volgens lonely planet kan deze moskee enkel bezocht worden door moslims. Blijkbaar zijn we in Iran voor het geluk geboren, bij aankomst komen er 3 jonge studentinnen( die graag hun engelse taal oefenen ) op ons af , ze wikkelen ons in een chador, elk haarsprietje werd verstopt onder de sluier, we verstoppen onze tas en ons fototoestel en vervolgens werden we binnen geloosd .
Proberen de pracht te verwoorden van de schoonheid is hopeloos.
Na het binnenbezoek genieten we van de prachtige buitenkoer.
Opeens werden we opgemerkt door een zwarte verschijning . Kwaad merkt ze op dat we onze handtas niet hebben afgegeven ! Hardhandig wil ze onze tas kontroleren , Hebben jullie een fototoestel ??? Zijn jullie moslims ??? Wanhopig, doch vastberaden houden we onze tas gesloten.
Met een vlugge stap roepen we haar toe dat ze ons maar moet volgen tot bij de uitgang.We hebben de strijd gewonnen , we worden verder niet gevolgd.

2 opmerkingen:

  1. Blijkbaar een vakantie vol verrassingen. Geniet er van !
    Groetjes Fabienne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw waw, zoveel moois. Je moet het met je eigen ogen aanschouwen om het allemaal in je op te nemen. Wij zijn al blij met de enkele foto's. ga verder op ontdekking en laat ons verder deelgenoot worden van al dat fraais.

    daisy

    BeantwoordenVerwijderen