woensdag 29 juli 2009

shiraz we verkennen verder de stad.

Imanzadeh moskee
Daar ons hotel in het centrum gelegen is beginnen we de dag met een wandeling. Algauw worden we aangetrokken door de geuren van een bakkerij. Een bakkerij werkt hier half binnen en half buiten. Zodra de bakkers ons nieuwsgierige blikken bemerken worden binnen geroepen om de geheimen van hun broodrecept (naan ) prijs te geven.
De volgende stop is Nasir ol Molk moskee .
De binnenkoer is een streling voor het oog , onze verbazing is nog groter als we binnen gaan . Prachtige complexe zuilen, met in het plafond geglazuurde tegels met prachtig tekeningen. Iets verder brengen we een bezoek aan de Orange garden

Over de gastvrijheid van dit land is het laatste woord nog niet geschreven steeds worden we aangesproken en wijzen ze er op ons waar de mooiste schatten van Shiraz te vinden zijn.

Op hun aanraden gaan we naar Imanzadeh ye Ali EBN- Hamze moskee.

Aarzelend betreden we de prachtige binnenkoer. Meteen komt een dame getooid in een wijde zwarte chador naar ons toe. Oei dachten we beiden, hier mogen we waarschijnlijk niet binnen!

Er komt een brede glimlach vanonder de sluier , You are welcome , ik wil graag (gratis ) jullie gids zijn . Mogen wij binnen in deze moskee ? Natuurlijk, Ze leent ons een chador en we betreden dit heiligdom. We vallen van de ene in de andere verbazing , dit overtreft alle verbeeldingen.
Alle muren en plafonds zijn kleine stukjes spiegels die als een kunstwerk opgeboud zijn.

Zodra we een beetje bekomen zijn van dit meesterwerk stelt ze voor ons te vergezellen naar de tombe van Hafez. Dit is een 15 tal minuten ( stappen ) verder gelegen is.
Onze dag kan niet meer stuk .
Voor we zijn gaan picknicken hebben we een kort bezoekje gebracht aan de Vakil moskee, ja alweer met een gastvrije (gratis) gids .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten